Somatic Experiencing ®Verden brød sammen

seterapi.dk

a

Verden brød sammen

Birgit oplevede for to år siden et væbnet røveri i den forretning, hvor hun arbejdede som ekspedient. Under røveriet fik hun rettet en pistol mod hovedet og blev smidt ned på gulvet. Det blev en traumatisk oplevelse for hende. Hun måtte holde op med at arbejde kort tid efter og kunne ikke tage sig sammen til noget. Ikke en gang at gå i bad og vaske sig, eller gå uden for en dør kunne hun overkomme.
– Det eneste, jeg kunne til sidst, var at ligge derhjemme under dynen og gemme mig. Den første halvanden måned efter røveriet tvang jeg mig selv til at gå på arbejde, men det gik kun ned ad bakke. Hver gang der kom kunder ind ad døren og vare så lidt mistænkelige ud, løb jeg ud bagved. Jeg kunne simpelthen ikke holde til det. Til sidst var jeg så plaget af angst, at jeg var nødt til at sygemelde mig.
– Det var ubeskriveligt ubehageligt ikke at kunne kende mig selv igen. Jeg har altid klaret mig selv og har arbejdet, siden jeg var 17 år. Man forandrer fuldstændig personlighed, og der er mange mennesker, der ikke forstår det – også professionelle mennesker i systemet, siger Birgit

Have a question?